Με μια ματιά

Το WebTeacher είναι μια Διαδικτυακή Υβριδική  Εκπαιδευτική Πλατφόρμα με στόχο την δημιουργία ενός χώρου ανάπτυξης της δημιουργικής ευφυΐας των παιδιών  με κύριο όχημα την υιοθέτηση και τη χρήση σύγχρονων εκπαιδευτικών μεθόδων, προηγμένων υποδομών και ειδικών καινοτόμων εφαρμοσμένων τεχνολογιών, που είναι ειδικά αναπτυγμένες για αυτό το σκοπό. Στόχος είναι η πρόκληση του ενδιαφέροντος των παιδιών (5+) στα πεδία του STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics).

Το παιδί χρησιμοποιεί την ρομποτική σαν παιχνίδι. Ακόμη και με μηδενική προηγούμενη σχετική εμπειρία, εντάσσονται σε ομάδες, σχεδιάζουν, κατασκευάζουν και προγραμματίζουν τα ρομπότ τους. Στα Εργαστήρια τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τις θετικές επιστήμες, με τρόπο πρακτικό και εφαρμοσμένο, βλέποντας να ζωντανεύουν σε δικά τους έργα οι «δυσνόητες» έννοιες των Μαθηματικών και της Μηχανικής σε συνδυασμό με τον Προγραμματισμό Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Οι ωφέλειες της μεθόδου της Ρομποτικής είναι πολλαπλές, ακόμη και για εκείνους που δεν "έχουν καμία επαφή με την τεχνολογία": εκτός της κατάκτησης της γνώσης, αναπτύσσονται παράλληλα δεξιότητες (επικοινωνία, έρευνα, αναλυτική σκέψη, διαχείριση χρόνου κλπ) που θα αποτελέσουν πραγματικά εφόδια για το μέλλον των παιδιών.

Στο WebTeacher  ακόμα μπορεί να βρουν αξιόλογο υλικό μεγαλύτερα παιδιά ακόμα και φοιτητές, αλλά και οι ανήσυχοι γονείς. Για τους τελευταίους τα οφέλη είναι πολλά γιατί εκτός του ότι κάνουν ένα βήμα στο μέλλον, εναρμονίζονται με τις τρέχουσες και μελλοντικές ανάγκες των παιδιών τους και μπορούν να περάσουν δημιουργικές ώρες μαζί τους. 


   

  Available courses

  Lego WeDo for FLL Junior

  Lego WeDo for FLL Junior

  Ταλαντεύσου σαν πίθηκος, πέτα σαν νυχτερίδα και πήδα σαν βάτραχος σ...

  Scratch 4 ALL

  Scratch 4 ALL

  Με το Scratch, μπορείτε να δημιουργήσετε τις δικές σας διαδραστικές...

  Σεμινάριο Arduino Workshop for Beginners

  Σεμινάριο Arduino Workshop for Beginners

  Εισηγητής του σεμιναρίου Σεμινάριο Arduino Workshop for Beginners ε...

  EV3 with FLL for Beginners

  EV3 with FLL for Beginners

  Ένα σεμινάριο με βασικές αρχές ρομποτικής με το EV3 απευθυνόμενο γι...

  Site announcements

  (No announcements have been posted yet.)